Nisan Ayı Etkinliklerimiz

mercredi 4 mai 2011

Tamir Çantam

MSA ve MSB sınıfı 4-5 yaş grubu ile meslekler temamızı öğrenmeye devam ediyoruz.S anat dersimizde konumuzla ilgili olarak, önce bütün meslekleri kapsayan bir slayt gösterisi izledik. O kadar çok meslek adı vardı ki hiç duymadığımız meslek isimlerini öğrenmiş olduk. Çalışmamıza başlarken, mesleği yapan (...)

Calimerolar Kurabiye Yaptı

Bu ayki mutfak etkinliğimizde şekilli kurabiyeler yaptık.
Öğretmenimiz kurabiye unu, 1 yumurta ve margarini karıştırarak hamur haline getirdi ve biz de bu hamuru ellerimizle top yapıp merdanelerle açtık. Açtığımız hamurlardan, seçtiğimiz kalıplarla şekiller çıkardık. Tüm kurabiyelerimizi tepsiye yerleştirdik (...)

Arı, vız vız !

Bu ay ki mutfak etkinliğimiz sandviç yaptık. Eğlenceli bir sandviç hazırlama fikri ile yola çıkarken, kendimizi arı sandviçleri yaparken bulduk. Sebzelerleri kullanarak hazırladığımız sandviçlerimizi ise arı gibi uçuramadan afiyetle yedik.

vendredi 29 avril 2011

’MESLEK’ denilince aklımıza ne geliyor ?

4-5 yaş grubu MSB sınıfı olarak, temaya başlarken konu ile ilgili bilgimizin olmadan ya da o konu hakkında ne biliyorsak, aklımıza ne geliyorsa, bize çağrışım yapan her ne ise düşüncemizi söylüyoruz ve söylediğimiz bu düşünceleri sırayla arkadaşlarımızla paylaşmış oluyoruz.
Her konu başlangıcında yapmış (...)

par  gokce

Meslek Nedir ?

5 yaş grubu MSA sınıfı öğrencilerine "Meslek nedir" sorusunu yönelttik. Bakalım kimler ne cevap vermiş ?
Defne BİLEN : El demek.
Ali Deniz OĞUZ : El kuklasıdır.
Arda TEPELİ : Balondur.
John Paul ATAKER : Bir şey eksik demek.
Zeynep AKIN : Tropikal ormanlardır.
Özlem Irmak TOMAK : Doktordur.
Lal KORLU (...)