Mart Ayı Etkinliklerimiz

lundi 4 avril 2011

Uzaylılar

Calimeroların uzaylıları oldu ! Perşembe günü psycomotricité saatinde önce çok sevdiğimiz ’’Uzaylılar’’ şarkısını dinleyip, şarkıya uygun kareografimizle dans ettik, ardından hepimiz farklı materyallerle kendi uzaylımızı yaptık. ’’Uzay’’ konusunu çok (...)

lundi 4 avril 2011

Calimerolar Milföy Börek Yaptı

Bu ayki mutfak etkinliğimizde ’’milföy börek’’ yaptık. Öğretmenimiz bize malzemeleri dağıtınca milföy hamurlarını alıp içine kaşar peynirlerini yerleştirdik ve istediğimiz şekillerde hamurlarımızı iyice kapattık. Son olarak da üzerine fırçayla yumurta sarısı sürdük. Biz dersteyken böreklerimiz pişti ve ikindi (...)

samedi 2 avril 2011

Uzaya Yolculuk

MSA ve MSB Sınıfı 4-5 yaş grubu olarak bu hafta ’UZAY’ konumuzla ilgili olarak astronot olduk ve uzay’a yolculuk yaptık. Bunun için önce astronot kıyafetlerimizi renk renk boyadık. Siyah fon kartonunun üzerine alüminyum folyoyu minik parçalar halinde yapıştırdık. Daha sonra boyadığımız kıyafetleri giyerek (...)

jeudi 31 mars 2011

Örüntü

Örüntü, üzerine matematiğin inşa edildiği temeldir. Örüntülerin öğrenilmesi, sayı sistemlerinin öğrenilmesinde çocuk için çok değerlidir. Çocuklar örüntülerle çalışarak dünyalarını anlamaya başlarlar. Modeller ile çalışmalarında tekrarlar yaparak, görsel, işitsel ve fiziksel olarak yeni tecrübeler kazanırlar. Örüntü (...)

mardi 29 mars 2011
par  tanya

Külkedisi Masalını Canlandırdık

Bu hafta masal canlandırmasında masal kahramanımızın adı Cinderella. Cindrella yani Külkedisi’nin saraya nasıl gittiğini, balodan nasıl bir anda kaçtığını, müzik eşliğinde masal canlandırması yaptık.