Şubat Ayı Etkinliklerimiz

Renkli Çicegim

4-5 yas grubu MSA ve MSB grubu olarak sanat dersimizde bitkiler konumuza devam ediyoruz. Bununla ilgili olarak origami tekniğiyle çiçek çalısmamızı yaptık. Belirli sayıda ve renk renk verilen daireleri önce bir tarafını, sonra diğer yanını kağıdın üzerine gelecek şekilde katladık. Sonra herkes kendi (...)

par  gokce

"Aksam Sefasi" Tohumu Ekimi

Okulumuzun bahçesine MSA sınıfı öğrencilerinden Görkem Kulaksız’ın okul bahçemiz için getirdiği "aksam sefasi" isimli çiçeğin tohumlarini ektik. Büyüyüp çiçek vereceği zamani sabirsizlikla bekliyoruz.

Sevimli Korkuluk

Yaptığımız fasülyeler filizlenmeye başladı büyüyünce onları kuşlardan korumamız lazım. Bunu nasıl yapacağız diye düşündük ve bir korkuluk yapmaya karar verdik. Ama bizim korkuluklarımız öyle korkunç değil hepside birbirinden sevimli.

Balondaki Hava Deneyi

MS-A sınıfı öğrencilerimizle beraber havanın ağırlığı olup olmadığını bulmak için "Balondaki Hava" deneyini yaptık.

Büyüyen Filizler

Bitkilerin büyümelerini daha kolay gözlemleyebilmemiz için "Gestion Mantale" yöntemini kullanarak bir deney yaptık. Şeffaf pet şişelerin içine fasülyelerimizi daha sonrada üzerlerine ıslak kağıt koyduk. Grapon kağıtları ile renklendirip kavanozumuzu süsledik. Fasülyelerimiz şimdiden filizlendi (...)