Ocak Ayı Etkinliklerimiz

mercredi 16 mars 2011

Ağaç evimizde hayvan dostlarımız

3-4 yaş PS grubu olarak, kış uykusuna yatması gereken hayvan dostlarımız için kollarılmızı sıvayıp onlar için sınıfımızda ağac bir ev yaptık. Önce ağaçları inceleyip ağaç yapabilmek için bize gerekli olan malzemeleri topladık. Sonra da onları bir araya getirip kocaman bir agaç yaptık. Dallarına ve gövdesine açtığımız (...)

mardi 22 février 2011

Bir bitkinin büyüme evrelerini Gestion Mentale yöntemi ile işlenmesi

Bu ay konumuz olan bitkileri Gestion Mentale yönentemi ile pekiştirdik. Öğretmenimiz bir gün öncesinde bize bir bitkinin, çiçeğin büyümesini anlatmıştı. Bir çiçeğin oluşması için önce toprak sonra tohum, hava, güneş ve su gerekiyordu. Bitkilerin büyümesini dramatizasyon yolu ile canlandırdık. Birimiz bitki birimiz (...)

jeudi 3 février 2011

Gazetelerden kostümler

6 yaş GSA ve GSB sınıfları gazeteden kostümler yaptı. Evimizden getirdiğimiz gazetelerden kendimize elbiseler yaptık ve buna kendimiz dahi inanamadık. Sizler de fotoğraflarımıza bakınca ne kadar keyifli bir çalışma olduğunu görebilirsiniz.

mercredi 2 février 2011
par  gokce

Cd’den Balık Yapımı

Aile Katılımlı Çalışmalar kapsamında 4-5 yaş grubu MSA sınıfı velimiz Didem Yılmaz ve Tolga Yılmaz okulumuza gelerek bizlere cd’den balık yapımını gösterdiler. Daha önceden hazırlanmış renkli kartonlardan balığımızın agzını, yüzgeçlerini, solungaçlarını ve kuyruğunu cd’mizin üzerine yapıştırdık. Biraz daha göz alıcı (...)