Çocuklar için Kitap

dimanche 5 mai 2013

RADA VE ŞAKACI ŞÖVALYE

Janbaras bu kitapta resimleri aracılığıyla yaşıtlarına hayat, mutluluk ve hayal kurmak üzerine basit mesajlar yolluyor. Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Demet Demir “Bu kitabın anne babalara ilham kaynağı olacağını düşünüyorum” diyerek yetişkinlerin de dikkatini bu farklı proje-kitapa yönlendiriyor. (...)

lundi 1er avril 2013

BİR YILDIZA ÖVGÜ

“Bir Yıldıza Övgü”, Neruda tarafından yazılmış bir şiir. Şiir, gökyüzünde görüp de sevdiği bir yıldızı, bir gökdelenin tepesine çıkıp çalan ve fakat sonra parlaklığı karşısında ne yapacağını şaşıran bir kişiyi anlatıyor. Yıldızın parlaklığı evine sığmaz olup da bacadan pencereden ışıldayınca, pırıltı tarafından (...)

jeudi 29 novembre 2012

YEŞİL KUYRUKLU FARE

Ormanın en güzel, kuytu, güvenli köşesinde, bir tarla faresi topluluğu huzur içinde yaşamaktadır. Bir bahar günü, bir şehir faresinin yolu tarla farelerinin yanına düşer. Tarla fareleri ona şehirle ilgili sorular sorar. O da şehrin sıkıcı ve tehlikeli olduğunu ama Mardi Gras gününün harika olduğunu söyler. O (...)

vendredi 28 septembre 2012

ELMER

Her ay yayınlayacağımız Kültür ve Sanat Köşemize, anaokulumuzdaki bir sınıfımızın da maskotu olan rengarenk fil ‘ Elmer ‘ ile başlıyoruz.
Farklılık üzerine sevimli bir kitap… “Elmer”ın yaratıcısı İngiliz yazar David McKee… Elmer ilk kez 1989 yılında ortaya çıkmış. Maceraları, yirmi yılı aşkın sürede, 20’den fazla (...)

lundi 13 février 2012

ÇOCUKLAR İÇİN KEDİ BAKIMI - ÇOCUKLAR İÇİN KÖPEK BAKIMI

’’ … anneeee, keşke bir köpeğimiz olsa. Anneciğim minicik bir kedicik olsa onunla oyunlar oynarım... ’’ ve benzeri cümleler evinize tatlı bir misafirin geleceğinin habercisi olabilir. Sevmek, oynamak çok güzel ama bakımı ? Ya bunu çocuğunuza anlatması... Belki de en zoru. Korkmayın ! Hiç değilse kedi ve köpek (...)