Eylül Ayı Etkinliklerimiz

Cuma 7 Ekim 2016
yazan  gamze

ELMER - A SINIFI’NIN ÇOMAK KUKLALARI

Biz bugün "çomak kuklası" yaptık. Öğretmenimizin bizim için daha önceden hazırlamış olduğu hayvan figürlü maskelerden ( fil, arslan, kedi, maymun ) istediğimiz birini seçip, onu pastel boya ile boyadık. Öğretmenimiz maskenin ucuna dondurma çubuğu ekledi ve kuklamızı oluşturduk. Sonra da kuklalarımızla sınıfta (...)

Cuma 7 Ekim 2016

Yağmurlu Bir Günde Şemsiyeli Kurbağa

POP sınıfı olarak sanat çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Doğadaki ve hava durumundaki değişiklikler hakkında biraz grup sohbeti yaptık. Sararıp dökülen yapraklar, azalan sıcaklık ve artan yağışlar ile sonbahar mevsimine tamamen giriş yaptığımızı fark ettik. Neşeli kurbağamız ıslanmasın diye ona sevdiği (...)

Çarşamba 5 Ekim 2016

Fanustaki balığım

GS sınıfı ile birlikte "Ben kimim?" temamız kapsamından sınıfta daire oluşturup biraz sohbet ettikten sonra el izlerinden neler yapabileceğimizi düşündük. Boş bir fanusa bir elimizi istediğimiz renk boya seçerek tamamen boyayıp baskı yapıp çakıl taşlarını da parmak boyalarıyla renklendirdik. Sıra balığımıza (...)

Perşembe 29 Eylül 2016

Kalem Kutum

Büyük bir heyecanla yeni bir eğitim-öğretim yılına daha başladık. Eylül ayı teması olan "okulumu - sınıfımı tanıyorum" kapsamında kalem kutusu faaliyetimizi yaptık. Önceden hazırlanmış olan renkli kartonları kalem kutusu formuna getirip kendi kalem kutumuzda bulunan malzemelerle aynı olan resimleri boyayarak (...)

Perşembe 29 Eylül 2016
yazan  ayse

ELMER-B SINIF’IN KOLAJ ÇALIŞMASI

Elmer-B sınıfı kolaj yöntemini kullanarak kocaman iki tane papatya yapmaya karar verdik. Önce makaslarımızı aldık ve parmak şarkısı ile parmaklarımızın ismini öğrendik. Ardından doğru makas tutuşunu ile sarı fon kartonlarımızı ufak parçalara kestik. Kesim çalışmamızı tamamlayınca yapıştırıcı kullanarak yapıştırma (...)