Nisan Ayı Etkinliklerimiz

lundi 3 décembre 2012
par  azbiye

Minik Sanatçılarla Üfleme Tekniği

MS-B Sınıfı öğrencileri ile sanat konumuz doğrultusunda üfleme tekniğini kullanarak resimler oluşturduk. Resimlerimize sulu boyayı sulandırarak başladık. Ardından pipetler yardımı ile resim kağıtlarımızın üzerine damlattığımız boyaları üfleyerek dağıttık ve resimlerimizi (...)

İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ

Bu haftaya öğretmenimizin ’’Sizce işbirliğ ne demek ?’’ sorusu ile başladık. Önce beyin fırtınası yaptık ve hepimiz kendimizce işbirliğinin tanımını yaptık. Bunu yaparken işbirliğini tanımlayan öyle yaratıcı cevaplar geldi ki öğretmenimiz de biz de çok şaşırdık. Daha sonra sınıfta işbirliği ile neler yaptığımızı (...)

par  esray

BENİM FİL’İM

GS-B Sınıfı olarak filler konumuz doğrultusunda benim fil’im isimli bir çalışma yaptık. Öğrencilerimizden resim kağıtlarımıza kendi fillerini , yaşadıkları yeri ve çevresindeki canliların resmini yapmalarını istedik.Her çocuk kendi hayal dünyasında düşündüklerini önce pastel boya ile çizdi daha sonra sulu boya (...)

UÇ UÇ BÖCEĞİ

Yeni temamız Uğur böcekleri birbirinden farklı etkinlikler ile başladı. Yapılan Uğur böceği sanat etkinliğinde öğrenciler önce daireler kestiler daha sonra boyayarak uğur böceğini oluşturdular. Taktıkları duyarga ve bacaklarla bu keyifli etkinliği (...)

lundi 30 avril 2012

Filler Barbapapa ve Elmer sınıfında

Barbapapa ve Elmer sınıfları ile birlikte Filler temamızla ilgili olarak sanat çalışması yaptık.Önceden çizilmiş olan şeklin üzerinden dikkatlice keserek çalışmamıza başladık.Çünkü elimizde ki şekil tek bir kalıptan oluşuyordu,kafası ve kulakları ile birlikte.Daha sonra filimizin hortumunu farklı bir katlama (...)