Mucitler ve İcatları

lundi 30 janvier 2012
par  safiye
popularité : 5%

GSA-GSB ve GSC Sınıfları ile birlikte icatlar ve keşifler temamızla ilgili olarak,her sınıf artık materyallerle kendi robotlarını yaptılar.Öğretmenimizin bize söylediği konu başlıklarına ve elimizde ki malzemeye göre çalışmamızı eğlenceli bir şekilde yaptık.
GSA-BARBAPAPALAR
MİKROPLARI YOK ETME MAKİNASI
Rulodan tutarak mikroplar kare bölmelerden girerek noktalı dikdörtgene geçiyor.Mikroplar ağlara sıkışıp yakalanmış oluyor ve böylelikle mikroplar yok olmuş oluyor.

YENİ HABERLEŞME ARACIMIZ
Boşlıkta aralardan ses geliyor,arkasında ve en altta ki bölümlerde sses geliyor,elektrik çarparak ses duyulur ve insanlarla iletişim kurmuş oluyoruz.

ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ YOK ETME MAKİNASI
Çevrede bulunan atıkları gözetliyor.Gereksiz bir çöp varsa keşfediyor,bir ses geliyor makineden,ıışıklsrı yanıp sönüyor ve çöpü bulmuş oluyor.Kamerayla çöpleri gözetleyip borulardan temiz çöp çıkmasını sağlıyor.

MASAL ANLATMA MAKİNASI
Sayfalardan sırayla resimler geliyor sırayla hikayeler dinleniyor.
İlk hikayemiz :’ARİEL’
Denizden yukarı gökkuşağı çıkmış vezıplamış zıplamış ve çok yorulmuş.Aklına bir fikir gelmiş,deniz de oynamalıyım demiş.Günler geçmiş geçmiş yine gökkuşağı çıkmış.Daha güzelmi,ş ve daha sevimliymiş,ne yapsam acaba demiş ve bir anda uyumuş.Sonra uyanmış bir bakmış kanatları varmış ve gökkuşağının yanına kadar gidebiliyormuş.İstediği yere gitmiş ve bir bakmış ki bu gördükleri bir rüyaymış.

GSB-ELMERLER
MİKROPLARI YOK ETME MAKİNASI
Gördüğü bütün çöpleri kollarıyla çekiyor ve midesine götürüp karıştırıyor ve orada yok ediyor.Dışarıya çöpleri pasta olarak çıkarıyor.

YENİ HABERLEŞME ARACIMIZ
Üzerinde bulunan renkli burunlarına basarak çalışıyor.Yanlarında bulunan kulaklarıyla sesi alıp dışarıya çıkarıyor.

ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ YOK ETME MAKİNASI
Çevrede bulunan bütün pislikleri hortum gibi içine çekiyor temiz hava olarak dışarı çıkarıyor.

MASAL ANLATMA MAKİNASI
Düğmelerine basarak istediğimiz hikayenin adını söylüyoruz ve makinamız istediğimiz şekilde masalımızı anlatıyor.Her düğmesinde yüzlerce masal var.

GSC-POPLAR
YENİ HABERLEŞME ARACIMIZ
Gövdesinde bir düğme var ve ordan tüm dünya ile haberleşiyor.

ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ YOK ETME MAKİNASI
Tüm kolları ile kirliliği içine alıyor.

MİKROPLARI YOK ETME MAKİNASI
Elle sıkıldığı zaman bütün mikroplar makinenin içine doluyor.

MASAL ANLATMA MAKİNASI
Bütün dünyaya yüksek sesle masal anlatıyor.

Portfolio

MASAL ANLATMA MAKİNASI MASAL ANLATMA MAKİNASI MASAL ANLATMA MAKİNASI MASAL ANLATMA MAKİNASI MASAL ANLATMA MAKİNASI

güvenli internet