III.İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’

vendredi 25 avril 2014
par  karolin
popularité : 9%

Bu yıl Fransızca görsel sanat kulübümüz III.İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nin ’’Küçük olan iyidir’’temasıyla düzenlediği Sanat Bienali’ne projemiz onaylanarak sergide yer almaya hak kazandı. 15 Mayıs -15 Haziran 2014 tarihlerinde Akatlar Kültür Merkezinde sanat kulübü öğrencilerimizin eserlerini görebilirsiniz.
Sanat kulübü öğretmenlerimiz projeyi türkçe ve fransızca olarak iki kültür tarafından paylaşılan üç geleneksel hikayelere odaklandı. Dünya çocuk klasiklerinden Deniz Kızı, Andersen Masallarından Bezelyeli Prenses, Parmak Çocuk öykülerini seçtik.
Bu öykülerin her birinde, küçük ancak değerli ve gerekli bir öğeye yer verildi. Her öyküde küçük şeyleri sembolik olarak büyüterek onları ortaya çıkararak konunun merkezine taşındı. Amaç bu ortak projeyi önerirken çok kültürlü olan Anaokulumuza bir anlam daha eklemekti. Önemli unsurlardan biri de öğrencilere kendi eserlerini yaratma sürecinde maksimum hayal gücünü kullanma özgürlüğü sağlanması ve öğrencilerin kavramdan eserlerin tamamlanmasına kadar projenin tüm aşamalarında yer almaları idi.
Sanat kulübü öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.